Prune uscate versus prune proaspete
Prunele uscate conțîn 26% din doză zilnică recomandată de vitamina C, 13% din cea de vitamină K și 11% din vitamina A ,retinol, fier, potasiu, tiamină, riboflavin și calciu, plus vitamina B6, care ajută la matabolizarea cantității de zahăr.
Pe de cealaltă parte, aceeași porție, dar de fructe proaspete conține 87% din doză zilnică recomandată de vitamina K. Fibrele solubile, în care prunele sunt bogate,încetinesc absorția glucozei, care stabilizează nivelul de zahăr din sânge.
De fapt, prunele uscate sunt o sursă concentrate a tuturor nutrienților și fitonutrienților care se găsesc în fructul proaspăt. Astfel, potențialul lor antioxidant este de 6 ori sporit în varianta uscată,comparative cu varianta proaspătă a fructului.În plus, prunele uscate au un conținut mai mare de antioxidanți decât majoritatea altor fructe uscate.
Toate vitaminele și nutrienții care se găsesc în prunele uscate contribuie la sănătatea întregului corp, inclusive în aspect care țîn de piele,vedere sau par(conținutul de fier poate preveni căderea părului).
Sursa:
GreenBoutique.ro