Sănătatea de la prune
Pentru multă lume, prunele sunt simbolul materiei prime pentru una dintre cele mai bune băuturi alcoolice, de pe plaiurile româneşti: palinca. De asemenea, cei care au prins perioada dinainte de 1989 ştiu că exista o ţuică/rachiu denumită „Ochii lui Dobrin”, scoţând în evidenţă culoarea ochilor fostului mare jucător şi antrenor. Totuşi, prunele oferă mult mai multe omului, printre care şi aspectele benefice sănătăţii. Aşadar:
- asigură premisele reducerii riscului de accident vascular cerebral;
- ideale în curele de slăbit, datorită conţinutului scăzut calorii;
- mentin sanatatea oaselor. Conţinutul de vitamine si minerale din prune ajută la creşterea densitatăţii osoase;
- pot bloca evoluţia astmului;
- potasiul din prune protejeaza inima ajutând la reglarea tensiunii arteriale;
- previn constipatia si problemele digestive, datorită fibrelor;
- previn deteriorarea celulelor;
- prin indicele glicemic scăzut al prunelor previn diabetul.
Sursa: