Sucul de mere şi beneficiile sale
Sucul de mere este unul dintre cele mai populare și disponibile băuturi. Acesta reține multe dintre substanțele nutritive ale merelor, inclusiv vitamina C și diferite vitamine B, precum și multe minerale ca magneziu, fier, calciu, mangan și cupru. Potasiul este cel mai notabil mineral din acest suc, cu o singură porție asimilați aproximativ 7% din doza zilnică recomandată.
Beneficii ale sucului de mere
Sucul de mere are o mulțime de beneficii:
- Îmbunătățește sănătatea inimii
Potasiul se găsește în concentrații mai mari decât orice alt mineral din acest suc, care ajută la menținerea sănătății inimii. Sucul de mere împiedică, de asemenea, formarea colesterolului în artere, care este adesea motivul major al atacurilor de inimă și a altor afecțiuni cardiovasculare. - Îmbunătățește sănătatea ochilor
Vitamina A prezenta în acest suc ajută la îmbunătățirea vederii și previne dezvoltarea unor afecțiuni ale ochilor. - Îngrijirea pielii
Împachetat cu antioxidanți și vitamina C, sucul de mere este foarte benefic pentru piele. Ajută la reducerea acneei, inflamației, cicatricilor și ridurilor. De asemenea, previne îmbătrânirea prematură. Ajută la producția de colagen, făcând pielea mai moale și sănătoasă. - Îmbunătățește imunitatea
Sucul de mere stimulează nu numai sistemul imunitar, funcționează și că un compus antioxidant care poate preveni stresul oxidativ și reduce inflamatia. - Îmbunătățește memoria
Antioxidanții fac mai mult decât să ne ofere protecție împotriva cancerului; aceștia împiedică stresul oxidativ în alte părți ale corpului, cum ar fi creierul. Studiile au arătat că antioxidanții prezenți în sucul de mere pot reduce riscul apariției bolilor neurologice, în special al Parkinsonului, Alzheimer și al demenței. - Îmbunătățește funcția hepatică
După cum s-a menționat, acidul malic poate îmbunătăți funcția hepatică. Sucul de mere, atunci când este combinat cu apă, poate stimula urinarea și poate promova eliberarea excesului de săruri și grăsimi din organism. Ajută la eliminarea toxinelor și menține un echilibru bun al pH-ului în organism, acționând astfel că agent de curățare a ficatului. - Detoxifică ficatul
Proprietățile alcaline din sucul de mere ajută la curățarea toxinelor și a tuturor deșeurilor din ficat, ajutând totodată la menținerea nivelului de pH al organismului. Pectină prezența în pulpă mărului ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv.
Informații nutriționale pentru sucul de mere
100 de grame de suc de mere conține:
- 46 de kcal
- 88,24 g de apă
- 11,3 g de carbohidrați
- 0,1 g proteine
- 0,13 g de lipide
- 0,2 g de fibre
- 9,62 g de zahăr
- 8 mg de calciu
- 0,12 mg de fier
- 5 mg de fosfor
- 101 mg de potasiu
- 4 mg de sodiu